YABANCI İSİMLER TÜRKÇE OLARAK DEĞİŞTİRİLSİN - Türkçe İsim Enstitüsü Marka İsmi Marka Tescili Marka Patent Tescili Marka İsmi Marka İsmi Oluşturma İsimder

YABANCI İSİMLER TÜRKÇE OLARAK DEĞİŞTİRİLSİN

Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi öğrencileri Trabzon da bulunan ticarethane isimlerinin yabancı olanlarının isimlerinin Türkçe olarak değiştirilmesi için imza kampanyası düzenledi.

Yapılan imza kampanyası kapsamında öğrenciler adına konuşma yapan Fatih eğitim fakültesi 3 sınıf öğrencisi Habibe Gergin Trabzon da sokağa çıkıldığında yabancı isimlerdeki ticarethanelerin kendilerini rahatsız etmesinden yola çıktıklarını belirtti. Üniversitedeki öğretmenlerinin desteğiyle böyle bir kampanya başlattıklarını söyleyen öğrenciler,belli bir düzeyde imza toplayana kadar bu kampanyayı Trabzon belediyesine sunamadıklarını şimdi ise  7000 adet imza toplandığını ve  Belediye başkanı sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na sunacağız dediler.