SÖMÜRGE İMAJI VERİYOR! - Türkçe İsim Enstitüsü Marka İsmi Marka Tescili Marka Patent Tescili Marka İsmi Marka İsmi Oluşturma İsimder

SÖMÜRGE İMAJI VERİYOR!

Konya’da Artan Yabancı Marka ve Terimler Furyası

Arapça tabela furyası ve yabancı markalarla gelen yabancı terimleri eleştiren İSİMDER Başkanı Mevlüt KANBER, durumun Türkiye’ye uluslararası camiada sömürge imajı verdiğini söyledi.

MİLLİ KİMLİK İKİNCİ PLANA ATILIYOR

Türkçe İsim Enstitüsü Derneği (İSİMDER) Başkanı Mevlüt KANBER, Konya gibi büyükşehirler ve metropol olarak adlandırılan şehirlerde dükkan isimleri ve tabelaların başta İngilizce olmak üzere yabancı kelimelerin istilasına uğradığını kaydetti. Duruma tepki gösteren KANBER, “Özellikle İngilizce kelimelerin ve markaların yoğun olarak kullanılması ülkemiz üzerinde sömürge ülkesi algısı uyandırmaktadır. Ülkenin kendi öz kültürünü, milli kimliğini ikinci plana atmaktadır.” Dedi.

KULLANILMADAN TÜRKÇELEŞTİRİLMELİ

Turist sayılarının artması, Suriyeli mülteci sayılarının artması ve Türkiye’ye yerleşen yabancıların şehirleri kozmopolit yapıya dönüştürdüğünü söyleyen Başkan KANBER, yabancı terim furyasını bu yapıya bağladı. Bu durumun önüne geçilebilmesi için çözüm yolu gösteren KANBER, “Esas çözüm yabancı markaların henüz kullanılmadan önüne geçilerek alternatif Türkçe marka ve isimlerin oluşturulması ve kullanılmasıdır. Sonradan çözüm üretmek zor” diye konuştu.