Türkçe İsim Enstitüsü Marka İsmi Marka Tescili Marka Patent Tescili Marka İsmi Marka İsmi Oluşturma İsimder

Rasyonel Haber Gazetesi Haberi “HER ZAMAN, HER YERDE TÜRKÇE”

Karamanoğlu Mehmet Bey’i arıyorum. Göreniniz duyanınız, bileniniz var mı? Bir ferman yayınlamıştı. Bu günden sonra divanda, dergâhta, bergahta, mecliste, meydanda Türkçe’den başka dil konuşulmaya diye” Hatırlayanınız var mı? Dükkânın store, bakkalın market, torbanın poşet, Mağazanın süper, hiper, groos market. Ucuzluğun, Damping olduğuna kananınız var mı? A.Turhan Selçuk Türkiye’nin ilk tesc

Derneğimiz KanalOn'da Tanıtıldı

Dünyanın ve Türkiye'nin ilk Türkçe İsim Enstitüsü Derneği basında geniş yankı bulmaya devam ediyor. İç Anadolunun etkili yerel medyalarından Kanalon.tv Derneğimizin açılışını internet sitesinden duyurdu işte o görüntüler

Yabancı Tabela İstilası:

Aşağılık Komleksi Tabelalarda yabancı isimlerin seçilmesinin Avrupa karşısında eziklik duygusu içinde olmamızdan kaynaklandığını ifade eden Doç. Dr. Şahin Köktürk, “Bir diğeri, bilinmeyen kelimelerin cazip bir tarafı var ve insanlara çekici geliyor. Acaba ne demek istedi bu kelimeyle? Hayal dünyasına hitap etmiş oluyor bir anlamda” diye konuştu. Köktürk: Bizim çoğalttığımız isimler, marka

İŞ YERİ İSİMLERİ TÜRKÇE OLMALI

Türkçe yazmayan iş yerleri tabelalarına kocaman İngilizce isimler yazılmış. Türkçe anlamı nedir? Ben bilmiyorum başkaları da bilemez. Kendi kültürümüzle, kendi Türkçe isimlerimizle marka olmayı öğrenmeliyiz. Yabancı hayranlığı uyandıran isimler kullanmamalıyız. Görsel güzellik için, Şehirde işyeri tabelaların standarda ve göze hitap edecek şekilde düzenlenmesi için belediyenin &cc

YABANCI İSİMLER TÜRKÇE OLARAK DEĞİŞTİRİLSİN

Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi öğrencileri Trabzon da bulunan ticarethane isimlerinin yabancı olanlarının isimlerinin Türkçe olarak değiştirilmesi için imza kampanyası düzenledi. Yapılan imza kampanyası kapsamında öğrenciler adına konuşma yapan Fatih eğitim fakültesi 3 sınıf öğrencisi Habibe Gergin Trabzon da sokağa çıkıldığında yabancı isimlerdeki ticarethanelerin kendilerini rahatsız e