Türkçe İsim Enstitüsü Marka İsmi Marka Tescili Marka Patent Tescili Marka İsmi Marka İsmi Oluşturma İsimder

KARAMAN'DA EVRENSEL MARKALAŞMA KONFERANSI

Karaman Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin iş birliği ile Karaman’da “Türkçe’nin Başkentinde Evrensel Markalaşma” adlı konferans düzenlendi. Konuşmacı olarak Evrensel Marka İsim Uzmanı BAYKAMBER (Mevlüt KANBER)’in katıldığı konferans iki gün sürdü. Birinci gün konferans, Karaman Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. İkinci günü ise Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi konferan

Haberi Görüntüle
DOĞUŞ ÇAY İÇİN YENİ BİR MARKA DAHA DOĞUYOR…

Türkiye’nin öncü çay markası DOĞUŞ ÇAY yeni markalarıyla çay tiryakilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ürün portföyüne yeni bir marka konsepti kazandırmayı planlayan Doğuş Çay Yönetimi, Evrensel Marka İsim Uzmanı BAYKAMBER (Mevlüt KANBER)’le yeni evrensel marka için çalışmalara başladı. Daha önce de önemli markaların altın imza atan Evrensel Marka İsim Uzmanı BAYKAMBER, “TABİAT HARİKASI” sloganıyla yola çıkarak “HAYDİBİ ÇAY” mark

Haberi Görüntüle
AVRASYA TÜNELİNİN ADI NEDEN ABDÜLHAMİD TÜNELİ OLMALIDIR?

İstanbul boğazında yüzyıllar boyunca kurulan bütün medeniyetler iki yaka arasında pratik geçişler için çözüm aramışlardır. İstanbul Osmanlı Devleti tarafından fethedildikten sonra da bu arayışlar devam etmiştir. Osmanlı döneminde ilk proje Leonardo Da Vinci tarafından ll. Beyazıt Han’a sunulmuştur. Osmanlı’nın son dönemlerinde ise değişik ülkelerden proje teklifleri Osmanlı Devleti’ne gönderilmiştir. Bunlardan en meşhuru 1891’de Fransız mühendisler

DEVLET MÜDAHALE ETMELİ!

Yabancı tabelaların Türkçeye verdiği zararlar ve bu konuda alınacak önlemler hakkında fikrini aldığımız, TDK sözcük heyetinde görev yapan, Erciyes Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Argunşah, ‘Yabancı isim koyma modasının Türkçenin kanayan yarası olduğunu belirterek; ‘bu bir batı özentisi ve kültür emperyalizmi, milletimiz bu konuda daha çocukken bilinçlendirilmeli, Türkçenin zenginliğinin farkına varılmal

SÖMÜRGE İMAJI VERİYOR!